Hlavní stránka ContiPremiumContact 5 je vítězem v testu

ContiPremiumContact 5 s technologií ContiSeal je vítězem v testu

3 března 2017, 19:38

V testu letních pneumatik odborného časopisu „Gute Fahrt“, s důrazem na vozidla koncernu VW, obsadila pneumatika ContiPremiumContact 5 s technologií ContiSeal první místo.

„Pneumatika Conti, kterou samozřejmě povoluje i VW, je v tomto testu nepřekonatelná,“ uvádí redakce. „Jen pneumatika z Hannoveru si vysloužila známku „Velmi dobrá“ ve všech testech zaměřených na jízdní dynamiku včetně důležitého testu brzdných vlastností a prevence aquaplaningu. Navíc je komfortní a velmi dobře se odvaluje.“ ContiSeal je viskózní konzervační prostředek vyvinutý společností Continental pro okamžité zacelení poškození běhounu pneumatiky zevnitř. Například v případě proniknutí hřebíků do průměru pěti milimetrů tak není rezervní pneumatika zapotřebí, technologie ContiSeal je schopna ihned zacelit 80 % všech poškození pneumatik. Pneumatiky ContiSeal disponují stejným výkonem jako pneumatiky bez technologie ContiSeal a jsou kompatibilní se všemi běžně dostupnými ráfky.
Nová pneumatika PremiumContact 6 je již na trhu dostupná a postupně nahradí oba své předchůdce ContiPremiumContact 5 a ContiSportContact 5. Touto novou pneumatikou zaplňuje společnost Continental mezeru mezi komfortní pneumatikou pro limuzíny a pneumatikou pro sportovní vozy a SUV. Nová pneumatika PremiumContact 6 kombinuje maximální bezpečnostní vlastnosti s vysokým komfortem, dobrými ekologickými vlastnostmi a precizní odezvou na řízení. Bylo tak možné bez kompromisů v oblasti bezpečnostních vlastností zvýšit počet najetých kilometrů o 15 procent a valivý odpor snížit o 5 procent. Nový model se vyrábí v 70 variantách, v průměrech od 16 do 21 palců pro osobní automobily a SUV. Continental doporučuje řidičům, aby si již nyní u prodejce pneumatik dohodli termín přezutí vozu na letní pneumatiky.

Stejně tak v první testu letních pneumatik v tomto roce se ADAC, ÖAMTC a TCS zaměřily na modely v rozměru 195/65 R 15 pro osobní automobily a rozměru 215/65 R 16 pro SUV. Mezi pneumatikami pro osobní automobily byla ContiPremiumContact 5 ohodnocena nejvyšší udělenou známkou „dobrá“. Odborníci z Německa, Rakouska a Švýcarska shrnuli jízdní vlastnosti do závěru slovy „Velmi vyvážená, s nejlepší známkou za mokra a dobrá také na suché vozovce“. Testovacím vozidlem automotoklubu byl Golf VII. Rozměr pneumatiky je určen pro celou řadu osobních automobilů nižší střední až střední třídy. Ve stejném rozměru se na startu objevila i pneumatika Semperit Comfort-Life 2, která byla ohodnocena celkovou známkou „uspokojivá“.

Testu pneumatik pro SUV se zúčasnily značky Uniroyal, Semperit, Uniroyal, General Tire a Barum. Všechny pneumatiky koncernových značek společnosti Continental byly hodnoceny známkou „uspokojivá“. Pneumatiku Uniroyal pochválili odborníci „nejlepší známkou za mokra“, u pneumatiky Semperit vyzdvihli nízkou spotřebu paliva. Model Grabber GT od General Tire vykazoval „dobrý průměr v suchých disciplínách“, pneumatika značky Barum pro SUV bodovala hodnocením „dobrý průměr ve všech kategoriích“. Testovacím vozem pro pneumatiky SUV byl VW Tiguan.



Specialisté na pneumatiky z ADAC, ÖAMTC a TCS testovali celkem 31 modelů pneumatik. U pneumatik pro osobní automobily udělili známku „dobrá“ pětkrát, u pneumatik pro SUV jen dvakrát.


Článek byl převzat se svolením z webu MOTOFOCUS.CZ

Tisková zpráva Continental

a

a

a

a

a

a